Descargar AudioLibro Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya de Varios Autores

Descargar AudioLibro Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya de Varios Autores año 2017

Ficha completa del audiolibro

 

  • Nombre del audiolibro: Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya
  • Autor del audiolibroVarios Autores
  • Fecha de publicación: 19/2/2017
  • EditorialGENERALITAT DE CATALUNYA
  • IdiomaCatalán
  • Género o ColecciónHistoria
  • ISBN: 9788439393832
  • Valoración del audiolibro: 7.24 de un máximo de 10
  • Votos: 171
  • Autor(a) de la reseña: Josseph Vidaurri
  • Reseña valorada con una puntuación de 8.27 de un máximo de 10
  • Fecha reseña: 27/7/2018
  • Duración: 3 horas con 43 minutos (152 MB)
  • Fecha creación del audiolibro: 31/07/2018
  • Puedes escuchar el audiolibro en estos formatos: MP4 - FLAC - WAV - MPEG4 - WMA - Vorbis - MP3 (compresión ZIP - DEB - DMG - RAR - LZO - LZMA)
  • Incluye un resumen PDF de 29 páginas
  • Duración del resumen (audio): 20 minutos (14.5 MB)
  • Servidores habilitados: Torrent - MEGA - ADrive - BitShare - Torrent Funk - Google Drive - FileServe
  • Encuadernación del libro físico: Tapa Dura
  • Descripción o resumen: Els gegants són protagonistes indispensables de les festes catalanes i han experimentat una expansió considerable des del darrer terç del segle xx, generant un destacat moviment associatiu al seu entorn. Centenars d'associacions tenen cura de les figures i mantenen una activitat constant durant tot l'any, que va molt més enllà dels dies de festa de la població a la qual pertanyen. Catalunya és molt rica en gegants, molts municipis, però també molts barris, entitats i escoles tenen les seves figures, fins a arribar a la xifra actual que ronda un cens de quatre mil. No es tracta, però, d'un fenomen exclusivament modern, sinó que és present a les nostres festes, almenys des del segle xv. Una tradició que ha sabut perviure fins avui, salvar moments difícils, renovar-se a si mateixa, i arribar al moment actual amb total vigència. Un patrimoni intangible que es basa en elements materials com són les figures dels gegants. És la combinació dels dos patrimonis, la perfecta convivència del patrimoni material, que són els gegants, amb el patrimoni immaterial, que és la tradició mateixa, els seus balls, les seves músiques, la tècnica de construir-los i la de ballar-los, així com tot el món que els envolta. El llibre que teniu a les mans és el recull dels nostres gegants centenaris, els més patrimonials, les figures més antigues que han tingut la sort de sobreviure, molt sovint per la devoció de la gent i per la consciència patrimonial de la seva població. La recerca que ha generat aquesta publicació és fruit del treball d'un equip que ha hagut de destriar allò que era documentat del que la imaginació de la mateixa gent havia anat confegint, la popularment mescla perfecta entre la història, el rumor i la llegenda.

Quiero bajar el audiolibro en el idioma:Votar:

Otros audiolibros del autor Varios Autores

Otros audiolibros de la editorial GENERALITAT DE CATALUNYA

Otros audiolibros del año 2017

Otros audiolibros en el idioma Catalán

Otros audiolibros del género o colección Historia